Підготовка до школи: як обрати правильно меблі для школяра та скільки це коштує Назад

Підготовка до школи: як обрати правильно меблі для школяра та скільки це коштує

З усією відповідальністю потрібно підійти й до вибору меблів, за якими дитина буде проводити багато часу.
Image title

Період перед вереснем для батьків завжди означає одне — необхідно зібрати дитину до школи. І це не закінчується лише купівлею зошитів та ручок. З усією відповідальністю потрібно підійти й до вибору меблів, за якими дитина буде проводити багато часу.

Ми обговорили питання вибору меблів для школярів з менеджером магазину «Sport Stenka», який спеціалізується на шкільних меблях.

Наскільки важливий вибір для дітей їх особистих меблів — для уроків, відпочинку, спорту?

В більшості випадків дорослі меблі не адаптовані під дітей. Тому дуже важливо, щоб у дитини для уроків був стіл та стілець. Особисті меблі в дитячій націлені на розвиток дитини та його комфорт, враховуючи всі вимоги та норми безпеки і будуть актуальні на всіх етапах дорослішання.

Як правильно вибрати дитячі меблі для навчання?

При виборі дитячих меблів обов’язково звернути увагу на:

  • можливість трансформації меблів по мірі зростання школяра (регулювання висоти парти та крісла)

  • матеріал виробу, товщина, якість його обробки

  • міцність конструкції

  • заокругленність всіх деталей

  • простота регулювання

Image titleЗ яких матеріалів краще обирати меблі?

Ідеальне рішення — натуральне дерево. Воно екологічне та безпечне, дарує позитивну енергетику та довго прослужить. Якщо ви обираєте парту з ДСП або МДФ, обов’язково зверніть увагу на наявність сертифікатів на матеріал.

Чи потрібне додаткове світло за дитячим столом?

Денне світло краще всього для дитячих очей, за умови, що стіл стоїть недалеко від вікна. А ось ввечері уроки потрібно робити при настільній лампі, потужністю не вище 60 Вт. Якщо потужність буде вище, то очі будуть швидко втомлюватись через відблиски на папері чи моніторі.

Як обрати стіл та стілець, щоб дитина сиділа рівно, коли робить уроки чи читає?

Важливо, щоб була можливість регулювати висоти стільниці та сидіння стільця під зріст дитини.

Щоб діти не нахилятися сильно над книгами та зошитами, в столі повинен регулюватися кут нахилу стільниці. Це дозволяє роздивлятись текст на однаковій відстані та не нахиляти голову та тіло.

Зберігати правильне положення допомагають і наявність антисколіозного заглиблення в столі, спинки крісла з анатомічним вигином, ортопедичного сидіння та можливості його регулювання по глибині. Важливою буде і наявність підставки для ніг.

Окрім місця для уроків на поставу, і відповідно, на здоров’я дітей впливає і фізична активність.

Ви продаєте шведські стінки для дитячих кімнат. Як правильно її обрати для дитини?

Обираючи шведську стінку для дитини, варто виходити з віку. Для маленьких дітей — обов’язкова ігрова складова, для підлітків — наявність спортивних модулів для тренування певних груп м’язів.

Матеріал, комплектація, функціональність для різних вікових категорій пропонується індивідуально. Необхідно також враховувати габарити стінки та можливість облаштування в приміщенні (висота стелі, ширина вільного простору та виліт від стіни).

Чи є якісь обмеження по вазі для шведської стінки? Можуть її використовувати діти постарше чи навіть дорослі?

Обмеження по вазі — 120 кг. Люди з вагою нижче можуть займатись вільно. Є також підсилені конструкції, які витримують навантаження в 150 кг.

За скільки можна купити шкільні товари на RIA.com

Image title

Підсумки

Щоб піклуватись про дитячу поставу та здоров’я, потрібно підібрати відповідні меблі. Так дитина буде почувати себе комфортно, а робоче місце буде затишним та допомагатиме в навчанні. На RIA.com можна обрати меблі для дитини та шкільні речі для дітей, починаючи з бюджетних цін.


Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье